Mijn bezoek aan de E3 2006, Los Angeles
Datum: 9 - 13 mei 2006

De foto's die hieronder staan afgebeeld zijn t.b.v. de snelheid en overzichtelijkheid verkleind. Klik op de foto en de foto wordt op originele grootte geladen en getoond (in een nieuw venster). Dit kan even duren omdat het om nogal omvangrijke bestanden gaat.

1521

Kort na aankomst op LAX (vliegveld van Los Angeles), een shotje van het uitzicht van de plek waar ik op vervoer zat te wachten.

1522

's Avonds gingen we - op initiatief van de Japanners - eten in een steak restaurant. Het was vol, dus moesten we even wachten in de bar.

Hier meneer Yokoi aan een tafeltje, hij vond 't kennelijk wel leuk om eens een baardje te laten staan.

1523

Links Suzuki, rechts Yokoi die net probeert een charmante pose aan te nemen :).

1524

Yokoi iets minder amicaal met de nieuwe werknemer van D4 Enterprise, Aoki-kun. Hij had het meest last van de jetlag, de pose waarin hij hier op de foto staat, met ogen half of helemaal dicht, heeft hij het meest gehad gedurende het hele bezoek.

1525

We waren in Amerika, dus moesten we ook Amerikaans bier drinken. Ik heb nog geprobeerd er een Heineken doorheen te krijgen, maar zonder succes helaas.

Hier dus Suzuki en ik die onze biertjes trots aan het showen zijn.

1526

Mijn hotelkamer. Veel te groot voor mij alleen, maar ja, dat krijg je als alle hotels volzitten en je op het laatst ineens nog een hotel moet reserveren.

1527

Nog een shot van de veel te grote hotelkamer.

1528

Het uitzicht van de hotelkamer, met een charmante bus die net voorbijrijdt. In de vroege ochtend, zoals je misschien kunt zien.

1530

Dit vond ik wel weer erg bijzonder: state law requires that you wash your hands. Je hebt bijna het gevoel in Japan te zijn en een fraai Japlish bordje te aanschouwen, maar volgens mij is dit bittere ernst :S.

1531

Een van de twee hallen van de LA Convention Center, waar de E3 georganiseerd was. Je hoeft niet te twijfelen of je goed zit in ieder geval.

1532

In de verte de tweede hal, aan de rechterhand een verbindend tussengebouw, waar ook nog een hal in gevestigd was.

1533

E3 wordt dan wel als een 'trade event' neergezet waar geen consumenten mogen komen, maar toch kun je er met de helden uit je favoriete computerspel op de foto. Ik vond de helden alleen wel even genoeg.

1534

Ze kleedden de stands wel flink aan, dus.

1535

Suzuki speelt Virtua Fighter 5, terwijl hij zich afvraagt of het nou echt de PS3 versie is. Achteraf even gevraagd, bleek toch 'gewoon' de speelhalversie te zijn.

1536

Nog een shot van Suzuki die bezig is met Virtua Fighter 5.

1537

Zo voelde ik me toch nog een beetje thuis - Pacman! En nog wel een levensgrote versie ook!

1538

Hier proberen Yokoi en Suzuki de Gradius Collection uit voor de PSP.

1539

Yokoi en Suzuki wilden wel graag even op de foto met 'n heldin :).

1540

Het ontwerp van de PlayStation 3.

1541

Nog een keer de PS3.

1542

Even tijd voor een rookpauze. Yokoi vond het maar te warm in de zon, dus die liep maar dat ongezellige tunneltje in om in de schaduw te kunnen zitten. Suzuki, Aoki en ik zijn hem uiteindelijk gedwee gevolgd. Hoe krijgt hij het toch voor elkaar?

1543

Van onder het tunneltje geschoten. Om toch een beetje het gevoel te hebben in Los Angeles te zijn: palmbomen!

1544

Yokoi wilde souvenirs kopen en hij vroeg mij of deze pet hem stond. Ik had moeite met mijn lachen in te houden en vertelde de man dat de pet hem werkelijk prachtig stond.

Toch heeft hij hem uiteindelijk niet gekocht, toen ik hem deze foto had laten zien. Waarom nou toch ineens die twijfel?

1545

Eten in een Koreaans restaurant. Niet helemaal mijn ding, heb toch liever Japans, maar goed, het was wel gezellig. En ach, kan ik ook eens zeggen dat ik echt rauw vlees vermengd met rauwe eieren heb gegeten.

1546

Op de E3 hadden we de 'oude computer afdeling' gevonden. Suzuki speelt hier een heel flitsend spel op een Vectrex, terwijl Aoki op de achtergrond ergens kennelijk het fijne van wil weten.

1547

Da's dan wel weer charmant - speelkasten van deze klassiekers. Galaxian en Mappy.

1548

Yokoi was hier vanzelfsprekend niet meer weg te slaan.

1549

De entree van een van de hallen van het Convention Center, helemaal in E3 sferen.

1550

De stand van GameTap. Ze hadden er behoorlijk wat tijd, energie en geld ingestoken.

1552

Deze shirtjes heb ik dus ook voor jullie bemachtigd, Sander & Bart! Verder werd er dus een hele tv-achtige show weggegeven op de GameTap stand.

1553

De PS3 in actie. Het zag er wel mooi uit op zich en ik vind het ook opvallend hoe stil het beeld is, als je kijkt naar deze foto. Je zou niet zeggen dat het een bewegend computerscherm is.

1554

Er werd uiteraard behoorlijk wat aandacht ook aan de PS3 besteed.

1555

Maar dit was wel een beetje het paradepaardje van de E3, omdat dit apparaat hier voor het eerst te zien was: de Nintendo Wii.

1556

Wel een leuk apparaat, die Wii, met die nieuwe functies in de controllers, dat je echt moet slaan met de controller als je wilt dat je pupke in het spel met z'n zwaardje slaat. Grafisch misschien wat minder dan de PS3, maar wel heel inventief. En een stuk goedkoper, heb ik me laten vertellen.

1557

Donderdagavond waren we uitgenodigd voor de GameTap party. Die werd gehouden in een van de weinige hoge gebouwen die Los Angeles rijk is. Hier het uitzicht over de stad.

1558

Nog een uitzichtfoto, nu met het Convention Center in het middelpunt.

1559

Een overzichtsfoto van de GameTap party.

1560

Suzuki en ik, wederom in het streak-restaurant, omdat met name Yokoi daar maar geen genoeg van kon krijgen.

1561

Snoopy liep ook wat rond te waggelen bij de Namco stand.

1562

Nog een keer snoopy.

1564

Een overzichtje van de stand van Square/Enix.

1565

Bij een shopping mall in Santa Monica, wederom tijd voor een rookpauze!

1566

De laatste dag dat we op de E3 waren geweest. Volgens Yokoi en Suzuki hadden we alle zaken wel afgerond, dus kleedde Yokoi zich ook wat luchtiger en in dat kostuum is hij dus ook doorgegaan naar Santa Monica. Een MSX t-shirt, een MSX telefoonstrap.

1567

Aoki, Suzuki en Yokoi aan een aardbeiensmoothie in de shopping mall. Ik had die van mij al op, waren best lekker :).

1568

Nou is het kostuum compleet, met de pet die hij ter plaatse had laten maken en naar eigen zeggen erg 'nisemonoppoi' (oftewel namaak) was. Bij terugkomst in het hotel, na de taxi ride from hell, zijn Yokoi en ik hier keihard om in lachen uitgebarsten en konden echt niet meer bijkomen. Zeker als je bedenkt dat iemand zoiets ook met een serieuze insteek zou kunnen willen maken. "Dit is de versie die je krijgt als je geen licentie betaalt" en dan daarnaast een echt MSX logo "en dit als je wel keurig betaalt". We kwamen niet meer bij.

Terug