Arsenaal, ofwel het virtuele Arsenaal, voor studenten Japans, Chinees en Koreaans aan de Universiteit Leiden. Het Arsenaal in Leiden ( Arsenaalstraat 1, gebouw 1177 van de universiteit ) is het gebouw waarin de studies Japanse Taal en Cultuur ( Japanologie ), Talen en Culturen van China ( Sinologie ) en Koreaanse Taal en Cultuur ( Koreanistiek ) gehuisvest zijn. Deze site wordt bezocht door studenten en docenten Japans, Chinees en Koreaans. Er is een forum over Japan, China, Korea, de studie, studievereniging SvS ( studievereniging van Chinees in Leiden ) en Tanuki ( studievereniging van Japans in Leiden ), anime, manga en games (zoals voor de PlayStation ( PSX ), PlayStation 2 ( PS 2 ), Gameboy Advance ( GBA ), Nintendo, de X-Box ( XBox ) maar ook oude zoals voor de MSX, de Super Nintendo ( SNES ) en de SEGA. Er is een chatroom waar onder meer over Japan, Korea en China gechat kan worden. Verder een prikbord waar oproepjes tot bijvoorbeeld vertalen, tolken of andere dingen geplaatst kunnen worden. Ook is er de lift, waar vacatures voor Japans, Chinees, Koreaans en dergelijke geplaatst kunnen worden, evenals waar je je cv ( curriculum vitae ) kunt plaatsen zodat bedrijven je kunnen vinden. Verder veel links naar relevante sites, een klachtenforum, en nog veel meer. If you want to get in contact with students of Leiden University (the Netherlands ), the studies Japanology ( Japanese Language and Culture ), Sinology ( Chinese Languages and Cultures ) or Korean Language and Culture, look for our forums or messageboards. Heb je vragen over Japan, China, Korea, Japans, Chinees of Koreaans, aarzel dan niet gebruik te maken van het prikbord of het forum. Het virtuele Arsenaal ( the virtual Arsenaal ) is een onderdeel van Samanet, de site beheerd door Rieks Warendorp Torringa.

Het is je misschien opgevallen dat er de laatste tijd bijzonder weinig veranderingen en updates zijn doorgevoerd in de Arsenaalsite. Dit komt omdat ik het de laatste tijd met van alles en nogwat een beetje druk heb gehad. Ondertussen wordt er achter de schermen echter wel gewerkt aan een nieuwe opmaak voor de site. Wanneer die naar tevredenheid klaar is, zal die worden ingevoerd en zullen er ook op diverse fronten updates worden doorgevoerd. Blijf de site dus vooral bezoeken, binnenkort komt er weer een hoop nieuws.

Even een klein berichtje om ook hier te laten weten dat het Samanet-gedeelte van Samanet (de hoofdsite) eindelijk maar toch online is. Dit Samanet-gedeelte is mijn persoonlijke gedeelte, waar informatie over mijzelf te vinden is, over de Samanet-site in zijn geheel (inclusief dit deel), over webdesign en webprogrammering, over computerspellen en Japan en eigenlijk over alles wat niet in het Japan-gedeelte of het Sargon/MSX gedeelte van de site thuishoort. Het Samanet-gedeelte is toegankelijk via het hoofdmenu van deze site.

Een tijdje geleden berichtte ik op deze site dat er op 'dinsdag 18 september' een informatiebijeenkomst zou zijn over de Japanreiscommissie van studievereniging Japans Tanuki. Op dit moment zijn er binnen de commissie echter nog wat dingen niet helemaal afgerond, waardoor de datum van de bijeenkomst even is uitgesteld. Zodra wij een concrete datum weten, zal deze op deze site worden bekendgemaakt en zullen er postertjes worden opgehangen in het Arsenaal met de precieze gegevens.

Hij heeft lang gestaan, de vorige poll, maar ik besloot die toch maar eens af te sluiten, zodat er weer eens een nieuwe poll geplaatst kon worden. Bij dezen de uiteindelijke resultaten van de vorige poll.

De vraag die werd gesteld in deze tweede poll was: 'wie ben je?'. Omdat ik toch iets meer stemmen wilde scoren dan de vorige keer, heb ik deze poll er langer op laten staan. Het totale stemmenaantal bedraagt daardoor nu 35.

Met het begin van het nieuwe collegejaar keren vele studenten die een jaar in het buitenland hebben gestudeerd weer terug naar Nederland. In het geval van studenten Japans, Chinees en Koreaans, terug naar het oude vertrouwde Arsenaal.

Als ik me niet vergis, is de (voorlopig) laatste lichting Huis ten Bosch-studenten vorig weekend weer teruggekomen in Nederland. Ook degenen die in Shimane-ken, Hikawa-cho verbleven zijn afgelopen week weer teruggekeerd naar dit platte natte landje. En over een maand zullen degenen die een jaar de Monkasho-beurs hebben gekregen om aan een Japanse universiteit te studeren eveneens terugkomen. Ongetwijfeld zal hetzelfde opgaan voor de studies Chinees en Koreaans, maar helaas ben ik persoonlijk iets minder op de hoogte van de buitenland-mogelijkheden van deze studies. Wellicht dat iemand die daar wel iets van weet me dat kan laten weten middels een reactie op dit berichtje.

In ieder geval, voor degenen die net teruggekeerd zijn: welkom terug in Nederland. De meesten zullen deze site wellicht niet kennen, dus daarom ook bij dezen: welkom in het Virtuele Arsenaal. Wil je weten wat deze site inhoudt, lees dan deze newspost.

Welkom op de vernieuwde website van het Arsenaal, het gebouw van de opleidingen Japans, Koreaans en Chinees van de Universiteit Leiden! De ontwikkeling van deze website is begonnen in april 2003 met de bedoeling voor alle belangstellenden een leuke, informele, informatieve, nuttige en educatieve plaats op internet te maken. Voorheen was de stijl van deze pagina voornamelijk op Japan ingespeeld, maar ik heb besloten daar wat aan te doen, zodat het voor Koreanisten en Sinologen wellicht ook aantrekkelijker wordt iets met de site te doen.

Je bevindt je nu op het whiteboard. Hier staan alle mededelingen die betrekking hebben op deze site. Reageren op berichten is mogelijk. Klik in het linker gedeelte op 'over deze website' voor meer informatie over deze site. Voorts wil ik je erop attenderen dat alles wat ooit op deze site gestaan heeft, altijd terug te vinden is in het archief, welke zich in de bibliotheek bevindt. Ben je nieuw op de site, dan is het misschien leuk om het archief eens na te pluizen.

Voor de rest kan ik alleen maar iedereen die deze site bezoekt verzoeken om bijdragen te leveren! Bijdragen in wat voor vorm dan ook zijn van harte welkom. De bibliotheek kan nog meer gevuld worden met artikelen, werkstukken, scripties, wat dan ook. Het forum moet nog meer gaan leven. Het prikbord moet nog voller komen te hangen met mededelingen en ga zo maar door. Heb je een bijdrage, aarzel dan niet om 'n mailtje te sturen (dat kan via de postvakjes).

Whiteboard

Het Virtuele Arsenaal - back online!
23-12-2005
Wie had dat gedacht, dat het Virtuele Arsenaal weer online zou komen! Zelfs ik had het inmiddels toch min of meer opgegeven, maar desondanks is, zoals jullie zien, het Virtuele Arsenaal weer terug! Ik denk dat de site wel een half jaar helemaal plat heeft gelegen. De site werd (en wordt) gehost op de server van een vriend van mij en zowel hij als ik hebben het erg druk gehad. Configureren van de Samanet site was daarom iets wat niet bovenaan de prioriteitenlijst stond. Zoals jullie zien, is het Arsenaal uit zijn as herrezen.

Echter, veel meer dan dat ook niet, vooralsnog. De site staat weer online, alles functioneert (voor zover ik heb kunnen checken) zoals het moet functioneren, maar alles is natuurlijk vreselijk gedateerd nu. Het is echter nog steeds wel de bedoeling, nu 't zaakje weer terug is, om wat heftige updates uit te voeren. Echter, dat zal stapsgewijs gaan en bovendien niet met de grootst mogelijke snelheid. Het forum is echter gewoon weer bruikbaar en dat was toch al het meest actieve deel van het Virtuele Arsenaal, dus misschien maakt het niet zoveel uit.

Waarschijnlijk ben je per ongeluk hier terechtgekomen (of ik kon m'n mond niet houden dat de site weer terug is), want ik heb er nog nergens melding van gemaakt en ben dat eigenlijk ook pas van plan te gaan doen op het moment dat een aantal updates doorgevoerd zijn. Het zal in eerste instantie met name om tekstuele updates gaan. Ik heb te lang niet aan sites geklooid, dus ik moet er even weer inkomen. HTML zal snel weer opgepikt zijn, maar de php-basis die ik had moet wel even weer opgefrist worden. Want nog immer gaan we voor de php-kern.

Desondanks is het natuurlijk een feit dat ik inmiddels zo'n twee-en-een-half jaar geleden afgestudeerd ben, nauwelijks meer op het Arsenaal kom (het echte dan) en de band die ik ermee had dus zo onderhand ook wel flink is afgenomen. Wat ik precies met de site wil gaan doen, heb ik dan ook nog niet besloten. Misschien nog een tijdje aanhouden om te kijken of het nu beter gaat dan eerst, misschien wat anders, wie zal het zeggen.

Voor nu: voel je vooral vrij om het forum weer te gebruiken. Ondertussen richt ik 't zaakje weer een beetje in :).

Virtuele Arsenaal nu echt verleden tijd? (nee hoor)
16-05-2005

Goed, hieronder staat dus dat bericht al sinds februari dat de server HD gecrashed is en dat daarom o.m. het forum tijdelijk offline is, maar dat tijdelijk duurt nu al bijna drie maanden. Ik hoor jullie denken: jaja, dat forum komt nooit meer online, het Virtuele Arsenaal is verleden tijd, die druiloor studeert bovendien tegenwoordig rechten en is met allerhande andere zaken bezig.

Toegegeven, dat, gecombineerd met het feit dat deze site sowieso niet erg werd doodgegooid met bezoekers, heeft er wel voor gezorgd dat e.e.a. niet erg snel in zijn werk gaat. Maar goed, ik heb de site nog niet opgegeven! Tijdgebrek en dergelijke hebben mij inderdaad belet een betere webmaster te zijn en dat zal w.s. ook nog wel even zo blijven, maar in ieder geval hoop ik nu spoedig het forum echt weer online te hebben! Ik heb zelf de noodzakelijke stappen ondernomen, het is nu wachten op degene op wiens server de site gehost wordt en die is d'r tijdelijk even tussenuit.

Hopelijk binnenkort dus het forum weer online en hopelijk ook eens wat rustiger tijden waardoor ik deze site eens geheel kan gaan verbouwen (een php-kern zou een boel goed doen en die had ik meer dan een jaar geleden al beloofd). Voor support kun je natuurlijk altijd mailen of gebruikmaken van de faciliteiten van ons geweldige toilet of de geheime rokershoek (jaja, nu dan officieel op de voorpagina: een geheim forum kan worden gevonden bij de voordeur als je een sigaret rookt en dan naar de R van Rokershoek scrollt :)).

Nog effe geen reacties op het whiteboard mogelijk zolang de site nog niet zo functioneert als behoort

Laatste update: 11-05-04
Nu online:
.

Welkom op de vernieuwde website van het Arsenaal, het gebouw van de opleidingen Japans, Koreaans en Chinees van de Universiteit Leiden!

Je bevindt je nu op het whiteboard. Hier staan alle mededelingen die betrekking hebben op deze site. Reageren op berichten is mogelijk. Klik in het linker gedeelte op 'over deze website' voor meer informatie over deze site. Voorts wil ik je erop attenderen dat alles wat ooit op deze site gestaan heeft, altijd terug te vinden is in het archief, welke zich in de bibliotheek bevindt. Ben je nieuw op de site, dan is het misschien leuk om het archief eens na te pluizen.


Server HD crash
22-02-2005

Reguliere bezoekers van het Virtuele Arsenaal hebben waarschijnlijk gemerkt dat een aantal dagen geleden de site er een tijdje uit heeft gelegen en dat - sinds de site weer bereikbaar is - het forum offline is en bovendien de inhoud van deze frontpage weer 'n stap is teruggegaan in de tijd. De reden? De HD van de server waarop de site gehost stond is gecrashed. Alle data die daarop stond is verloren gegaan, zo ook de meest recente frontpagepost ('Virtuele Arsenaal dood?').

Als het goed is, is alles wat in het forum stond wel bewaard gebleven, echter, het forum moet opnieuw worden geinstalleerd. Ik moet even kijken hoe dat ook alweer in zijn werk ging en daar even de tijd voor vinden. Heb dus even geduld, het forum komt z.s.m. weer online.

Als ik weer wat ruimer in de tijd zit, wil ik sowieso de site weer 'ns wat gaan polijsten, maar op dit moment lukt dat tijdtechnisch gewoon even niet. Maar het zal jullie dan ook niet ontgaan zijn dat er al een tijdlang op de site zelf (los van het forum) weinig tot niks gebeurd is en was.

Totdat het forum online is kun je natuurlijk altijd priveberichten sturen via de postvakjes en je kunt de plee gebruiken, het klachtenforum. Bij wijze van uitzondering kan dit dan dus ook gebruikt worden voor topics die met klachten niks te maken hebben.

Excuses voor het ongemak in ieder geval :)

 

Whiteboardreacties nu direct op de site!
11-05-2004

Op het forum had ik het al even kort aangekondigd, maar ik heb eindelijk de eerste stappen genomen in de internettaal PHP en het eerste resultaat daarvan is nu terug te vinden op het Virtuele Arsenaal. Velen zal het in eerste instantie niet zo opvallen, omdat ik de indruk heb dat het whiteboard niet de meest gelezen hoek van de site is, maar het geven van een reactie op een berichtje op dit whiteboard is nu geautomatiseerd d.m.v. PHP. Klik hieronder maar eens op 'meer/reageer' of op het aantal reacties, scroll naar onderen en vul het formuliertje waarmee je een reactie kunt geven maar eens in. Je zult zien: de reactie staat meteen online!

Meer/reageer...

Arsenaal één jaar: oude site als archiefmateriaal beschikbaar!
02-05-2004

Op 11 april 2004 bestond het Virtuele Arsenaal precies een jaar, zoals onlangs ook op het forum te lezen was. Wegens tijdgebrek was het er nog niet van gekomen om ook een officiele newspost van dit feit te maken. Ik had al een tijdje het plan om voor de lol de oude Arsenaalsite, zoals hij er dus ongeveer uitzag toen ik met de site begon, wederom online te zetten zodat je die voor de lol ook nog eens kunt bezoeken en kunt bekijken hoeveel de site in de tussentijd veranderd is.

Hoewel ik spreek van 'de oude site', bedoel ik eigenlijk de oude interface van de site. Het gaat wat te ver om de volledige oude site als archiefmateriaal beschikbaar te houden. Alle hoofdkeuzes kunnen gewoon worden aangeklikt, maar veel links zijn uitgeschakeld en daardoor is veel materiaal niet toegankelijk. Je kunt te allen tijde terug naar deze site door linksboven op 'back' te klikken.

Klik hier om de oude site nog eens te bezoeken.

Meer/reageer...

Resultaten poll 4
02-05-2004
Nieuwe restyle van de site
29-02-2004

De resultaten van de vierde en tevens laatste frontpagepoll hebben, net als die van de poll daarvoor, lang op zich laten wachten. Met het verdwijnen van de poll op het whiteboard denk je er natuurlijk ook minder snel aan dat er nog ongepubliceerde resultaten zijn. Niet dat ik oprecht denk dat er bezoekers zijn die met smart zaten te wachten, maar bij dezen dan toch nog de resultaten van de vierde en laatste poll.

De vraag die werd gesteld in deze vierde poll was: 'wat vind je van de nieuwe stijl van de site?'.

Zoals je kunt zien, heeft het Virtuele Arsenaal opnieuw een restyle ondergaan! Het meest in het oog springend is de nieuwe kolom rechts, waarin de laatste forumposts vermeld staan. Je kunt hier dus ook meteen zien of er iets nieuws op het forum (de koffiehoek) gepost is en zo ja door wie en wanneer. Dit verhoogt het interactiviteitsgehalte van de site behoorlijk. Immers, als er iets op het forum gebeurt, is dat voortaan op de hele site zichtbaar. Wie weet zal dit er ook meer bezoekers toe zetten zich te registreren in het forum en deel te nemen aan de discussies.

Meer/reageer... Meer/reageer...

Resultaten poll 3 beschikbaar
15-02-2004

Tijdens de grondige update van deze site op 14 december vorig jaar, heb ik ook de poll weer veranderd. Het is er echter, door alle andere veranderingen, toen bij ingeschoten de resultaten van die gesloten poll te publiceren. Beter laat dan nooit, zeggen ze, dus bij dezen alsnog de resultaten.

De vraag die werd gesteld in deze derde poll was: 'wat wil je na je studie gaan doen?'. Deze poll heeft, net als zijn voorganger, redelijk lang gestaan, waardoor het totale stemmenaantal op 29 stemmen terechtkwam.

Meer/reageer...

Koffiehoek (forum) vernieuwd!
07-02-2004

De meest trouwe bezoekers van het Virtuele Arsenaal zullen zich waarschijnlijk de afgelopen week gruwelijk verveeld hebben. En zich gruwelijk eenzaam gevoeld hebben. Want... de koffiehoek werd verbouwd!

Deze 'verbouwing' heeft een weekje geduurd, maar nu is -ie er dan: de nieuwe koffiehoek! Met heel veel voordelen t.o.v. de oude.

De reden om een nieuw forum te installeren was simpel: het oude forumsysteem, MijnForum, hield ermee op op 31 januari. Webmasters die het forum gebruikten, hadden wel de mogelijkheid tegen een geringe vergoeding een ietwat opgepoetste versie van MijnForum te gaan gebruiken, maar hier had ik niet zo'n zin in.

Want, los van het feit dat MijnForum stopte, had ik al langer plannen om een nieuw forum te installeren. En al langer had ik het forum in gedachten dat nu geinstalleerd is. Dit forum heet PHPBB en heeft vele voordelen t.o.v. MijnForum. De meeste kun je met eigen ogen aanschouwen, maar voor mij persoonlijk is het ook fijner, want ik ben als admin niet langer afhankelijk van de dienstverlener. PHPBB wordt namelijk gewoon op mijn eigen server gehost. Dit forum kan er dus niet mee kappen tenzij ik dat wil. Bovendien is het forum altijd online, zolang als het Virtuele Arsenaal zelf maar online is tenminste.

Meer/reageer...

Voor oudere mededelingen wordt doorverwezen naar het archief.